Ładowanie...

Konfitura z płatków róży

Konfitura z płatków róży
Smakuj zdrowie
Róża fałdzistolistna, nazywana również japońską, to roślina, której owoce są doskonałym źródłem witaminy C. Już kilka owoców wystarcza do zaspokojenia dziennego zapotrzebowania dorosłego człowieka na ten składnik. Róża działa również ochronnie na błonę śluzową żołądka, wzmacnia organizm, ma właściwości przeciwzapalne i przeciwreumatyczne. Konfitura z płatków róży sprawdza się doskonale jako nadzienie do pączków lub dodatek do kanapek, naleśników, czy ciast.

Skład: cukier, płatki róży fałdzistolistnej 19%, kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1216kJ / 286 Kcal
Węglowodany 71,5 g
w tym cukry 68,5 g
Tłuszcz 0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone  0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Zawartość netto: 210 g

^