Ładowanie...

Syrop dzika róża

Syrop dzika róża
Syrop z owocu Dzikiej Róży
Zawiera naturalnie występujące witaminy i minerały w soku.
Składniki: Sok z owocu dzikiej róży (50%), woda, cukier.
Sposób przygotowania napoju:
  • do 1 części syropu dodać 9 części wody.
  • Polecany również do: herbaty, deserów, drinków i piwa.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1000 kJ / 240 kcal
Tłuszcz < 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany 58,8 g
w tym cukry 57,9 g
W soku może powstać naturalny osad oraz piana świadcząca o zawartości soku owocowego.
Zawartość netto: 500 ml


Moc kolczastego krzewu
Owoce dzikiej róży są jednym z najpopularniejszych roślinnych składników wykorzystywanych w medycynie naturalnej. Stosowane w przeróżnych przetworach oraz jako napary, syropy czy nalewki, ze względu na bogactwo zawartych w nich substancji stanowiły skuteczny środek leczniczy w przypadku wielu schorzeń.

Owoc dzikiej róży to zielarski rekordzista pod względem zawartości witaminy C. Owoc dzikiej róży mają jej nawet 40 razy więcej niż cytrusy. Zawierają również wiele innych witamin, w tym witaminę: A, B1, B2, E, K oraz sporo kwasu foliowego, garbników, karotenoidów, flawonoidów i kwasów organicznych.

Syrop z dzikiej róży będzie pomocny w leczeniu nadciśnienia, chorób serca, czy dolegliwości wątroby. Ma właściwości wzmacniające i przeciwzapalne. Skutecznie wspiera układ odpornościowy i wspomaga pracę układu pokarmowego.
^