Ładowanie...

Syrop imbir

Syrop imbir
Syrop Imbirowy
Zawiera naturalnie występujące witaminy i minerały w soku.
Składniki: Sok z imbiru (50%), woda, cukier.
Sposób przygotowania napoju:
  • do 1 części syropu dodać 9 części wody.
  • Polecany również do: herbaty, deserów, drinków i piwa.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1000 kJ / 240 kcal
Tłuszcz < 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany 58,8 g
w tym cukry 57,9 g
W soku może powstać naturalny osad oraz piana świadcząca o zawartości soku owocowego.
Zawartość netto: 500 ml


Zdrowy, aromatyczny korzeń o niezwykłej mocy
Imbir lekarski, najbardziej popularna w Europie odmiana Imbiru, chętnie wykorzystywana w kuchni jako przyprawa. Ze względu na swoje właściwości i udowodnione działanie przeciwzapalnie, przeciwwirusowe i antybakteryjne stanowi obowiązkowy element domowej apteczki wszystkich osób, które chętnie sięgają po naturalne środki lecznicze.

Jego korzystne działanie na nasz organizm znane jest nie od dziś. Z jego silnych właściwości leczniczych i odchudzających korzysta chętnie nie tylko medycyna naturalna, ale i nowoczesny przemysł farmaceutyczny.

W tym cennym korzeniu znajdziemy mnóstwo wartościowych witamin: A, C, E czy beta-karoten, które zmniejszą ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych i schorzeń układu krążenia, a także wiele antyoksydantów, które opóźniają procesy starzenia w komórkach. Imbir bogaty jest również w minerały jak cynk, sód, fosfor, wapń żelazo, magnez i krzem, który korzystnie wpłynie na kondycję skóry.

Jednym z najpopularniejszych przetworów z tego wartościowego korzenia jest syrop imbirowy. Wprowadzenie go do stałej diety skutecznie podniesie odporność organizmu, ułatwi zasypianie, pomoże w walce z nudnościami oraz innymi dolegliwościami ze strony układu pokarmowego.
^