Ładowanie...

Syrop jeżynowy

Syrop jeżynowy
Syrop z Jeżyny pasteryzowany.
Zawiera naturalnie występujące witaminy i minerały w soku.
Skład: Sok z Jeżyny 100%, cukier.
Sposób przygotowania napoju:
  • do 1 części syropu dodać 9 części wody.
  • Polecany również do: herbaty, deserów, drinków i piwa.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 814 kJ / 192 Kcal
Węglowodany 47,9 g
w tym cukry 47,4 g
Zawiera znikome ilości błonnika, białka, soli, sodu, tłuszczu i kwasów tłuszczowych naturalnie występujących w soku.
Niewielka piana na powierzchni produktu świadczy o zawartości soku owocowego.
Zawartość netto: 500 ml


Co dobrego mają w sobie czarne maliny?
Pomimo swego koloru, ciemno ubarwione kuzynki malin wcale nie są czarną owcą w swej rodzinie. Kryją w sobie wiele dobra, w tym duże ilości witaminy C, przez co skutecznie wspierają odporność, co będzie przydatne szczególnie jesienno-zimową porą. O dobrą kondycję organizmu powinniśmy dbać jednak okrągły rok w czym pomogą inne zawarte w jeżynach witaminy z grupy B, w tym B6, tiamina, ryboflawina i kwas foliowy oraz witaminy E, A i K, stanowiące doskonały miks witaminowy dla ludzi aktywnych fizycznie, kobiet w ciąży i planujących ciąże oraz dla osób, których dieta uboga jest w mięso.

Jeżyny zawierają również duże stężenie potasu, który jest niezwykle ważny w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pracy mięśni. O właściwe zmineralizowanie kości zadbają inne występujące w jeżynach minerały jak wapń i magnez.

Jeżyny mogą nas również… odmłodzić. Dzięki dużej zawartości przeciwutleniaczy (antyoksydantów), spowalniają procesy starzenia się organizmu i zmniejszają ryzyko wystąpienia niektórych chorób, w tym nowotworowych.

Warto po nią sięgać przez okrągły rok.
^