Ładowanie...

Syrop z kwiatu lipy

Syrop z kwiatu lipy
Rozgrzej się. W 100% naturalny syrop
Zawiera naturalnie występujące witaminy i minerały w soku.
Składniki: wyciąg z kwiatu lipy 50%, woda, cukier.
Sposób przygotowania napoju:
  • do 1 części syropu dodać 9 części wody.
  • Polecany również do: herbaty, deserów, drinków i piwa.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 818 kJ / 190 kcal
Tłuszcz < 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany 48,1 g
w tym cukry 38,8 g
Białko < 0,38 g
Sól 0,02 g
W syropie może powstać naturalny osad.
Zawartość netto: 500 ml

Syrop z kwiatu lipy to niezbędny element w każdej kuchni, szczególnie jesienią, gdy jesteśmy bardziej podatni na różnego rodzaju infekcje. Kwiat lipy zawiera około 20 flawonoidów oraz fitosterole, garbniki, pektyny, olejek eteryczny, sole mineralne oraz witaminy C i PP. Syrop pomaga zwalczyć pierwsze objawy przeziębienia, koi ból głowy, zapobiega skurczom, działa moczopędnie i uspokajająco. Jest skuteczny w walce z podwyższonym cholesterolem, chroni przed zawałami i miażdżycą.
^